Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"otium sanctum" är ett gammalt klosterbegrepp om känslan av balans i livet - förmågan att ha frid under dagens aktiviteter - att kunna slappna av och ta sig tid att njuta av skönheten - att vara i takt med sig själv...


otium sanctum #1

att vila
från denna febrila
infantila
stress-press-verklighet

kräver vilja
att sig själv avskilja
urskilja
hängiven enkelhet

inte trance
helt vanlig balans
mogendans
med självvald långsamhet




Fri vers av Mattias Josephson
Läst 695 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-08-01 00:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson