Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det har skrivits lite här på poeter om kroppar som så att säga inte förs fram på en "catwalk" av något modellego, utan såna där allmänna vanliga kroppar, halvgamla och så, med kvinnokön på...




Med anledning av damer med kropp

 

Varande en
första klassens konsument
helt införstådd med
handelns alla regler
vill jag nu begagna mej av
min reklamationsrätt

Det finns inte längre
någon som helst anledning
att bära denna
fallfärdiga kropp

Den är inte längre funktionsduglig
Kan inte skita
tugga, sväja
rapa, äta
sova, röra sig
tänka, prata
utan att värka

dessutom
uppfyller den
inga tidstypiska
estetiska normer

Jag vill göra en reklamation
ge mej en ny - eller - åren tillbaka

Skriven 1990 redigerad 2007




Fri vers av Lena Renman
Läst 762 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-07-25 00:43



Bookmark and Share


  Lena Renman
Hej Jacob , Tung kommentar men visst du har så rätt.
Väntar dock på efter rätt
Lena
2007-07-31

  Lena Renman
Ojdå, vad roligt :-) hamnat bland läsvärda texter igen. Jag förstår fortfarande inte hur de väljs ut, fast jag läst hur de väljs ut, om man säger så. Någon som vet ?

Lena
2007-07-27

    ej medlem längre
SYRRAN! Du är bland läsvärda med denna fina...*L*
2007-07-27

  Eline.P
Bästa medsyster! Rätta ord i rättan tid kallar jag detta. Frågan är bara... var och till vem lämnar jag reklamationen? Har lite svårt att gå då skitvädret gör min reumatism sämre så jag hoppas vi talar Gud här...skulle förenkla. Kan man kräva ny kropp inom tre dagar tro du?
2007-07-25

    ej medlem längre
Gud ge oss bara pengarna så...nej,just ja
det var inte så man skulle göra, inte reparera utan reklamera *L*
Snyggt skrivet om detta söderfallet som sker idag både här och där....
2007-07-25

    Nattviol
hej - här är en dam med kropp!
inte det minsta tidstypisk heller..

gillar ditt budskap och när min
lekamen börjar trotsa mig
(på allvar) då kommer jag nog
också att vilja reklamera....

problemet är väl snarare att
man inte kan vänta hur länge
som helst på att få reklamera...
=o)
2007-07-25

  Lena Renman
Hej
Vill tala om att jag ändrat lite i uppräknignen av vad denna falla färdig kropp inte kan längre och dessutom tycker jag inte foten är ful, den är snyggare än resten, därför är den i förgrunden, fotad alltså..
Morgonbutter Lena
2007-07-25

  katt.inc
Livet sliter på oss och tänk vad bra det skulle vara att kunna byta ut en och annan del eller kanske hela. Bra skrivet om ett ämne som förr eller senare kommer att bröra de flesta.
2007-07-25

    Maria Malm
Ja, tänk om man fick ha reklamationsrätt över sin kropp..fyndigt fångat
2007-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman