Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrevs i valtider 2006, på fullaste allvar och med glimten i ögat...


I valet och kvalet

Nu är det val, nu är det kval
nu är det höst så lägg din röst
resten skiter vi i, du får själv välja parti
det är väl schysst, så lägg din röst å håll sen tyst

En gång var fjärde år, då är det folkets röst som rår
då plötsligt så bestämmer ni, då har det vi kallar demokrati
välj vem du vill, och lite till
gör slag i saken, rösta till riksdagen

Ja, valrörelsen är precis så som förut, jag undrar hur dom ens står ut
den jävla makten, dom håller takten
Mot oss som valt dem, dessa slem
har de snart stängt sin dörr, så kommer det fram, Det Nya Partiet, är precis som förr

Men jag tror vi är många som i dessa tider undra, ja kanske är vi flera hundra
vems parti ska man egentligen välja, till vem vill man väl demokratin sälja?
Hur vet man vem som ljuger, och vem som egentligen duger?
Hur vet man vad som är verkligen sant, och vem som är en riktig fjant?

Men lyssna nu jag ska berätta, berätta vad som är det enda rätta:
Vi har en satans massa teorier, nästan lika många som antalet partier
en massa knasiga ideologier, och så några bortglömda filosofier

Vi har en folkpartist som är smygrasist
vi nämner inga namn på vem som är sån, men det börjar på Lejon...
han kallar sig fortfarande liberal -
ett tydligt tecken på samvetskval!

Vi har ett vänsterparti som glömmer homofobi
jag kan inte låta bli, att undra vad fan det är för teori
som gör att sånt jämt kan glömmas bort,
varenda gång, i vått som torrt

Några snackar klass och kön och lika lön
själv tycker jag det är ett jävla tjat - deras tomma löften är fan bara prat
och det är väl inte så smart?
Ta dig i röven, socialdemokrat!

Vi har en kristdemokrat som gillar kvinnohat
Hellre skivar jag påven till oblat
än att rösta på denna sjuka krabat

Vi har ett centerparti som tror att LAS är förbi
Men jag tror Sverige är som Frankrike - det blir ett jävla ramaskri
Sen får man ta konsekvenserna för att man protesterade
I en fängelsehåla långt från de regerande.

Ett kval är inte ett val
Alla blir till bananskal
Rätt var det är halkar du dit
Politik det är en jävla massa skit.





Fri vers av Rebellix
Läst 237 gånger
Publicerad 2007-07-26 02:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag är mäkta imponerad av dina rim! Och innehållet är njutningsfull läsning så denna dikt får höga poäng av mig!!
Kanon!!
2007-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Rebellix