Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Låttext


i stort och i smått

havet är så litet mycket större än vi ser
men bortom horisonten går solen sakta ner
och när den stilla sjunkit en kväll liksom ikväll
ska tusen stjärnor glimma på himlens vida päll

själv sitter jag och tittar på myrorna på backen
hur dom flitigt släpar på nya strån till stacken
i djupaste förundran över själva livet
hur det ter sig i det lilla och det stora perspektivet

i stort och i smått
jag mäter med mitt eget mått
refererar till min egen verklighet
och jämför med min egen lott
i stort och i smått
har jag någonsin förstått
eller missar jag nå't
när jag mäter med mitt eget mått

män'skolivet är så kort ett flyktigt bloss i tiden
knappt har man blivit född förrän ransonen är förliden
bortom våran tid lär allting fortgå oförtrutet
fåfäng tycks vår dröm om att få följa med till slutet

skapade av gudar eller slumpens blinda nycker
gör det någon skillnad vad vi tror och vad vi tycker
kommer våran existens att sätta några spår
som ännu går att tyda när det gått miljoner år

I stort och i smått……………





.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Anders P VIP
Läst 337 gånger
Publicerad 2005-04-01 12:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP