Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
senryu/haiku Förord av Cathy: Mina personliga favoriter från en poet som besitter en ovanligt utsökt förmåga att hitta det stora i det enkla, med helt vanliga ord kan han få en värld att lysa mot oss på ett helt nytt sätt.


julisamling i urval av Cathy




han tassar över
den tunna isen i

tron att den håller


prästlig han rider
på sina höga hästar

ger ord till folket


guppande uppvind
seglar över sädesfält

ut mot havet


hon finns i väntan
vid rivna katedraler

mjukt mot strandens råg


läser en roman
som får mitt liv att verka

ytterst intressant


åttiotalet
hade ett konstigt symtom

beröringsmotstånd


drömmen flyttade
det lustfyllda livet

till underjorden


fredrik friar
under fruntimmersveckan

med flaggan i topp


när hon gick sin väg
fördes kärleken över

till hennes landskap


senryu inspirerad av Cathys
\"det var den 18:e va?\"

smitarens sanna
testamente är nog

flykten från sig själv


trippar tryggt runt
hus och mossklädda kullar

duvan från skogen


ensam vid stranden
där vinden vänder vågor

efter åskregnet


vindorgel viner
tallarna bugar för

prasslande björk


vind mojnar
knivskarp horisont

gröngölingen lyfter
i gryningen

vallmo och blåklocka
vilar i lä


frihet kallas det
resan utan mål och
utan returbiljett


poesins vägar
till ekotemplet fylldes

av bröllop bröllop


Hagapoeter
ett kringresande sällskap

döpta i regnet









Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 714 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-07-29 09:52



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
smitarens sanna
testamente är nog

flykten från sig själv


Det här är så bra! vill bara läsa om o om igen!
2008-01-19

  Rachel Roth
kan inte annat än att hålla med Cathys förord, i allt!!!
har flera favoriter, bla \"hon finns i väntan....\" ,\" när hon gick sin väg....\"
2007-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP