Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
It stinks!


Det finns ingen dålig miljö så länge det finns gasmask

Jag retar mig så förbaskat på människors dubbelmoral.
Å ena sidan hävdar vi människor att vi är så jäkla miljömedvetna och miljövänliga, men å andra sidan har vi aldrig rest så mycket som nu, köpt så mycket prylar, ägt så många bilar per hushåll och slösat så kopiöst med el, vatten och övriga delar av jordens resurser.
Jag undrar vem vi tror vi lurar egentligen?

Dessutom exploaterar vi andra länder för egen vinning - ofta u-länder.
Och vi förväntar oss att de på sikt vill ha samma standard som oss själva.
Med andra ord;
bli fetare, få välfärdsjukdomar, få råd med materiella prylar och även kunna utbilda sig och resa i världen och bli lika distansierade som oss själva.
(På så sätt kan de ju också hjälpa till att förorena miljön - så slipper vi ha så dåligt samvete)

Under tiden skickar vi ner våra gamla bensinbilar till dem och hjälper dem att ödelägga sina länder genom att utnyttja de brister som föreligger. Bla då genom att exploatera deras barn och kvinnor i form av sexköp - om vi inte tar hem dem och använder dem som hushållsslavar eller slår dem sönder och samman.
Kontinuerligt exploaterar vi deras natur genom byggandet av komplexa semesterparadis och vi spränger våra atombomber i deras vatten.
Därefter njuter vi vårt otium i en tempererad pool.

Folk pratar om de här sakerna med chokerande röstlägen, men ändå fortsätter allt i samma riktning.
Sedan undrar alla varför vi inte kan andas när vi är i Tokyo eller i Athen på semester.
Varför vi blir allt fetare och sjukare.
Varför könssjukdomarna plötsligt ökar och inte minskar.
Varför jordbävningar, tsunamis, orkaner och andra naturkatastrofer bara ökar???

Det är bara en tidsfråga innan vi inte kan andas här heller...
...men det klart...
...det finns ju gasmask!




Övriga genrer av Carola Jeryd
Läst 436 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-01 15:36



Bookmark and Share


    Saulus
Som poesi, vet jag inte, men ett bra inlägg idebatten är det.
2007-11-29

  Antropofagen
Det finns många svältande i världen, 800 miljoner.
Antalet överviktiga 500 miljoner fler, 1.3 miljarder idag.
Tänker på en gammal text, \"kom och köp, kom och köp, konserverad gröt\". Om vi ändå hållt oss till gröt..
Och som du säger, vi köper samvetet fritt. Och säljer tobaken, skänker freonfrysarna och låter dom syraåtervinna kretskorten med en bommullsnäsduk för ansiktet.

När det gäller slaveriet är kvinnorna lika goda kålsupare. Sen sjuttiotalet plockade man sig en toyboy på chartern, dom var ju så mycket manligare än velourpapporna ni format sextiotalisternas grabbar till.

Men en bra text. Hoppas att jag inte bara läser den och degar greenpeace en hundring.
2007-08-05

    Hekate
Gud vad tur att det iaf verkar finnas nån som tänker efter lite!
2007-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för