Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

silverbäck

Svagt ljus

Ett sken i ditt fönster
Silverbäck smeker marken
Alldeles intill

Släpar mig fram
Haltar, knackar
Öppnar, ser

Päron och färskmossa
Vaniljstång och tjära
Trägolv som rört sig
Av åren

Solen står lågt i din
Öppna spis
Värmer fukten ur ett vinrosa lakan

Dimblå soffa med höga stöd
Överallt

Du pekar med handen
På ett glas must
Det står ny jord i hörnet
Och frön

Vet inte
Men jag vill stanna




Fri vers av vissla
Läst 1088 gånger
Utvald text
Publicerad 2005-04-04 02:39



Bookmark and Share


  Jessica Ewa
mysigt mysigt mysigt
Utmärkt val av redaktionen!

// Jessica Ewa
2007-01-28

  leopardia
jag tycker att du är bra. helt enkelt. det är som en dröm vävd av poesi.
2007-01-28

  Myself
åh,milda makter,varifrån får du dina underbara ord,jag säer bara-FAVORIT.
2007-01-27

  Smultris
"Silverbäck smeker marken"


"Päron och färskmossa
Vaniljstång och tjära
Trägolv som rört sig
Av åren"


Här, just i dessa ord är passionen påtaglig, vackert och känslosamt mellan raderna.

Doft, smak och sinnesintryck.

Allt som behövs för att reta ett sinne, för att locka en läsare, för att blidka ett barn, för att fånga intresset...
Detta innehåller precis allt som vissa andra stjärntexter saknar.
Det här är poesi på hög nivå.

Jag tycker extremt mycket om mystiken i din dikt. Denna måste läsas fler gånger.
2007-01-27

  ordterroristen
det är lite som du säger;
för jag vet inte
men tror jag vill läsa mer


/osse.
2007-01-27

  kath
så vacker, vardagsorden skapar en massa bilder och dofter, och avslutningen den är underbar:

"Du pekar med handen
På ett glas must
Det står ny jord i hörnet
Och frön

Vet inte
Men jag vill stanna"
2005-04-04

  The Stargazer
Jag gillar den,
så mysig på nåt sätt.
2005-04-04

    ej medlem längre
å - så vackert...
2005-04-04
  > Nästa text
< Föregående

vissla
vissla