Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avgrundens raseri smärtdjupt, sa trollet och sprack i ljuset. Saken sedd från ett håll,  det finns flera och jag kan se dem med,  kan du?




Det ondaste

 

Varböld
adapterad
före latens

Avlägsen
undanskuffad
övertäckt
dekorerad med
siden sammet
trasa så småningom
lump

Det ondaste
hållande nära
men ändå så
långt bort
dolt för alla ögons ljus
men

simsalabim herr trollkarl
fina fartfyllda hyllade herre
av bättre börd
väl vald för att hela
du såg den därunder

Tragiskt herr trollkarl
att leva så kan tyckas
med varbölden kvar
ostämd mot din melodi
varvid lämnandet
inte blev någon konst
snarare en tavla ständig
upphängd under
viskningar och rop

Fårögda blaskiga
avskrädesböld
ur grågröna ögons skugga
dragen i ständig repris

vid en kista
på ett sjukhus
i ett dike
på en skolgård
i en rättssal
på en holme
vid ett Julbord

varighet som runnit
ut ur in av och på
sannerligen ropande
halleluja vi vann
till sist

trots segsliten strid
små marginaler
myckenhet av motstånd
för hos henne är det
numera bara kallt

Ingen valde henne först
och stannade
inte ens hennes barn
när andra möjligheter
fanns

 

07.08.06




Fri vers av Lena Renman
Läst 202 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-08-06 10:35



Bookmark and Share


    Bögen
Jag läser om en livslinje i denna text, en linje som tar sin början i mycket tidigar år. Och som fortsätter, rullar vidare. Starkt fömedlat.
2007-08-08

  katt.inc
Det gör ont att läsa denna dikt, alltså en mycket bra text som går på djupet och berör.
2007-08-06

    Nattviol
i bitterhet och smärta
variga sår under glättiga
ytor - en avgrund
av lämnandets förödelse
avvisad
obehövd
tungt
men väldigt välfångat
: (
2007-08-06

  devilsangel
Djupt smärtsam text, mycket välskrivet och intressant. Du skriver om lämnandet som inte är någon konst utan en tavla upphängd av vana och självklarhet. I försvar förstås, om man lämnar innan man blir lämnad....så får man faktiskt heller aldrig veta, på gott och ont!

Sista raderna är de mest smärtsamma, men som du säger: allt kan ses från olika håll, kanske det inte var riktigt så??
2007-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman