Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

två minuter och fyrtiofyra sekunder

imorse när jag vaknade
var himlen lika blå som den klänning jag köpte på postorder
och som jag ville bära bara för dig
och jag hoppades att du inte skulle se
att det var made-in-china trots att det utlovades
ett dyrt australiensiskt märke

tänk hur de bokstäver
du präntade ned i min studentmössa
förvandlades till skimrande ord
jag kan dem utantill
ändå läser jag dem varje dag
kan inte få nog av dem

och allt du har sagt till mig, oftast på fyllan
finns bevarat när alla andragradsekvationer, particip passé och amfolyter redan drunknat i glömskans brunn

och de där solglasögonen jag bar
trots att det var mörkt
för att du inte skulle se att jag gråtit
när du pussat den mun som inte var min

hon i glitterklänningen
hon med tusen bravader och fler
hon som dansar som en gud
jag lovar, alla vill

och mitt färglösa jag blev en regnbåge
under de två minuter och fyrtiofyra sekunder jag fick hålla din hand

det var du som var skatten vid regnbågens slut




Fri vers av kaprifol
Läst 373 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-06 20:16



Bookmark and Share


  frig
älskar den här redan från postordeklänningen, rakt igenom orden du läser varje dag och hur du fick hålla handen. Jag avskyr dock hon med glitterklänningen :)

nej, men jag tyckte den var känslosam och riktigt grymt nerskriven.
2007-08-27

  Nems
fin text...
ja blir lite rörd!
2007-08-09
  > Nästa text
< Föregående

kaprifol