Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ensam vid gathörnet där kassarna till pappersinsamlingen brukar stå

livet är nog ganska vasst ändå
eller varför får jag skavsår av att trampa barfota på det?

jag vill nog mest gräva ned mig bland alla löven i naturens höstmodefärger
det verkar vara gult som gäller i år
de skulle kanske inte kunna dela med sig av färgerna,
men nog skulle jag känna mig mindre ensam däribland dem

pupiller ska tydligen bli stora i mörker
det sägs att det är vackert
men jag känner mig inte det minsta vacker
jag vill inte vara den där iris som slukas av ett stort, svart hål

om åtminstone min suck skulle kunna få det lilla barnets barkbåt att segla iväg
eller om min tår kunde ge liv åt den uttorkade snigeln där på gathörnet där kassarna till pappersinsamlingen brukar stå
kanske jag då skulle kunna blåsa iväg såpbubblor med all hopplöshet i

när man är vid liv, men känner att man inte lever
och när man har allting framför ögonen men ändå en tom blick,
hur fyller man den igen?




Fri vers av kaprifol
Läst 504 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-21 16:58



Bookmark and Share


    Noyle
Ohohoooh!!! Jag ÄLSKAR den!
2007-10-20

  "Silver" VIP
För mig är det mitten som lyser:

\"pupiller ska tydligen bli stora i mörker
det sägs att det är vackert
men jag känner mig inte det minsta vacker
jag vill inte vara den där iris som slukas av ett stort, svart hål

om åtminstone min suck skulle kunna få det lilla barnets barkbåt att segla iväg
eller om min tår kunde ge liv åt den uttorkade snigeln där på gathörnet\"

vilket följs av titeln som förstärker intrycket av spontana tankar, där man går i vardagen, undrandes ...

Hela texten har en stark önskan om att ge, förändra, till det bättre - härligt att se.
2007-09-22

    ej medlem längre
jag gillar den starkt. början och slutet är favorit.
verkligen jätte bra skrivit! känslorna lyser starkt igenom.
väldigt väldigt bra skrivit.

den blir bokmärkt! :)
2007-09-21
  > Nästa text
< Föregående

kaprifol