Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

västvärldens kollektiva självmord

försent förstod jag
att mitt folk höll på begå
kollektivt självmord

Inte alls på de vanliga sätten,
utan snarare rätt uppfinningsrikt
genom att bara skämma bort sig själv
tills kroppen inte längre pallar

oh mitt jobb är inte bra nog,
det utmanar inte mitt inre väsen
lönen är inte nog hög
jag har inte råd med det allra senaste
semestern är inte nog lång
och efter den följer veckor av vånda
jag vill inte äta kött,
utan piller tillverkade på kemisk väg
tillåt mig drömma
även då andra febrilt kämpar mot dödsryckningarna


allergier
sympatier
tragedier
empatier

våra kroppar och sinnen
förbrukas
förödmjukas
vi blir sjuka av pollen
av nötter och fisk
även om förfäderna
var utsatta för högre risk
vi dör av stress
och brustna hjärtan

medan vi stoltserar med att vi
är herre på den världsliga täppan.


men vi tar ihjäl oss själva
med överätning
elektroniska manicker
som utför vårt dagligt jobb
medan vi lutar oss tillbaka
och suger canser ur solen

varför inte göra det snabbare
med en k-pist
eller den STORA bomben?

bara funderar




Fri vers av Polgara
Läst 277 gånger
Publicerad 2007-08-07 09:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Polgara