Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"Schh, säg inte som det é, nu när alla dom är mé Håll folk omedvetna om vad det é som brukar ske, bakom de som synes ske\" - Robert Broberg


Bakom det som synses ske

Jag har en vän, du kanske känner honom?

Han säljer CB i källaren, jobbar svart.

Han är trevlig och väl konverserad, inget att klaga på, rena svärmors drömmen.

För att sova på nätterna måste han tugga starka sömnpiller.

Han sköter sin trädgård, vattnar sina blommor, grannarna har inget ont att säga om honom.

Papperna krånglar, inget vitt - inte ännu, men snart, det kommer.

Flickvännen hans är fin, hon går på konsthögskola. Hon gör vackra tavlor och hänger upp på väggarna i deras lilla hus.

Någon som täkt på att kaktusarna han odlar i fönstrena är nedklippta?
- De används för att trippa på med jämna mellanrum.

Kläderna ser bra ut, ingen kan klandra honom för att se ut som en missbrukare av något slag när han vandrar fram genom staden.

När ingen ser är han ett vrak.
Kroppen skriker efter gifterna, inte ens 10 timmar kan han vara utan sin dagliga dos.

Han är den sociala killen, han som alla gillar.

Köper - Säljer. Tar - Säljer. Odlar - Säljer
Det finns alltid ett överskott av saker i hans stuga, det är en ständig ruljans på prylarna.

Alla vet att han gick på avvänjning när han var ung, det är ingen som misstänker att han skulle ha fortsatt.

Falska namn, ständigt på vakt mot storebror.
\"Han kan se dig överallt, man måste vara vaksam så man inte åker dit.\"




Övriga genrer av Nevermore
Läst 409 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-30 22:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nevermore