Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sämst-wannabe

 

jag är

den sämsta av alla de sämsta jag

är den som är sämst och sämst är

mitt namn sämstskinn är mitt skinn

sämstskinn omger mig från alla

håll i sjok fladdriga sjok fladdriga

sjuka sjok av sämsthet flyger

smattrande mot sämstflaggstången

jag låtit resa för att signalera min

sämsthet och alla grannar säger

jaha, där bor sämstheten så synd

att han flyttade hit och gjorde vårt

kvarter till det sämsta och

fastighetspriserna rasar och nu kan

man inte ens ge bort sin flådiga

villa för den har drabbats av

sämsthetens ruttenhet och alla som

kör förbi finner sig köra i de

sämsta av bilar från 1800-talets

sovjetstater och nej, de fanns inte

då, men nu finns de för de har kört

förbi mitt hus satan vad less de blir

och ingen vill va med nå mer men

ingen kommer att skjuta mig för de

vet att bara de kommer i närheten

av mig så kommer deras vapen att

bli de sämsta och de kommer att

explodera i deras ansikten och

lämna värsta feta krutstänket i

form av en inbränd peniskontur

över hela deras ansikte så det är

klart som fan att de inte skjuter mig

och de orkar inte ens tänka på mig

för bara de tänker på mig så

kommer deras tankar att bli de

sämsta och de kommer själva att

få de sämst fungerande hjärnorna

i universums historia och det

skulle ju vara sämst.

det skulle ju vara till

yttermera visso förvisso

alldeles alldeles supersämst

och ingen vill väl vara sämst

ingen utom möjligen

den som är näst sämst

den som inga andra möjligheter

har att sätta ett avtryck i myllan

än genom att vara just sämst

och profitera på sin sämsthet

och det har sagts mig

att det en gång fanns någon

som var sämre än mig

men nu är hon död

nu är hon död

och jag fyller hennes tomhet

och jag tillber den mark hon vandrat

och jag förbereder hennes återkomst

banar en väg för hennes återfödelse

genom att lämna ett tydligt märke

varifrån hon kan ta sats

för att en gång för alla

krossa dessa, mina ambitioner

om att vara någon

om att vara ihågkommen

om inte för något annat

så åtminstone för att vara

sämst

 

 




Fri vers av Mattias Karlsson
Läst 1051 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-05-08 05:01



Bookmark and Share


  Lola
Ojojoj!
Du måste bli min skrivarvän - jag njuter av dina alster!
Här skrattade jag högt:

'och ingen vill väl vara sämst

ingen utom möjligen

den som är näst sämst'

Du är genial på att baka in tänkvärdhet i humorn. Jag är imponerad.
2006-05-20

  Gunwale VIP
Underbart negativ sak. Så hemskt sämst att du gör mig lite lyckligare. Så dålig är JAG. (Men jag har inte hjärta att kalla mig sämre än dig!)
2006-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Karlsson

Mina favoriter
Rasputin
Magnum Opus II
pokal