Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stadsflicka ute på landet

Den lilla, lilla landsvägen
omgiven av skog och små söta sommarstugor
Vägrenen fylld med smultron, blåbär och kantareller
Färdiga att plocka
så goda att äta
Luften är frisk
fräsch att andas in
doftar sommar och landet
Så tyst jämfört med hemma

Plockar bären längs vägen
Stannar upp och njuter
Finns ingen brådska
Tar in på en stig
nerför en backe
genom skogen
Här är sjön
så stilla och fin
Några båtar ligger och skvalpar
i vattnet vid bryggan

Allt är så pittoreskt och vackert
och jag passar på att njuta
av lugnet och naturen


Men jag vet att staden är mitt hem
och staden har mitt hjärta
Jag vill ha liv och rörelse
matos, skrålande musik
bilar, bussar och t-banor
riktiga affärer med mat från världens alla hörn
härliga människor från alla möjliga länder och kulturer
folk på torget och på gatorna
barn som springer runt
fullt med vänner och bekanta
en levande förort
i storstan




Fri vers av Smaragden
Läst 564 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-10 21:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Smaragden