Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför öppnar inte alla bara käften och säger vad de har på hjärtat istället för mobbing, utfrysning, blickar och allmänt falskspel?


perfekt födelse

hon föddes anpassad
in till en värld
av tystnad
där den som stör
mönstret
måste suddas ut
eller tystas ner
på ett eller annat sätt

hennes hals kliade
ständigt
och hon kände av
en konstant
abstinens
efter något
(oidentifierbart)
en stor frestelse,
ett sug efter något
som hon aldrig
kunde tillfredställa

det kändes som ett slag
den dagen
när någon kallade henne
känslokall
och plockade ut hennes ögon
för en sightseeing –
hon fylldes av känslor
som hon inte visste
namnet på
när hon såg mörkret,
smärtan –
såg verkligheten

abstinensen växte sig större
och halsen irriterade
mer än någonsin
men plötsligt
ebbade allt ut –
som lugnet efter stormen
samtidigt som det tafatta
nybörjar skriket tystnade –
och hon
föddes igen –
på riktigt




Fri vers av Gizela Svensson
Läst 442 gånger
Publicerad 2005-04-05 16:28



Bookmark and Share


  Hans w-art Westlund VIP
ja. man vill önska. du skriver riktigt bra för du har något att säga.
2005-04-05

    Bodil Sandberg
Jätteläcker dikt.BodilSandberg-05
2005-04-05

  A-M
Kände mig smått bakomflötet, på något sätt undslapp meningen mig eller så var dte jag som missade den. Resultatet var ändå detsamma. Annars så hade jag nöje i dne perfekta rytmen och de mycket vackert skrivna verserna.
2005-04-05

    ej medlem längre
Snyggt skriven. Är mätt efter maten och orkar inte vara mer konstruktiv. Bra helt enkelt
2005-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Gizela Svensson
Gizela Svensson