Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt ordnade sig

Jag går här i solen - vart vägen bär..?
dit näsan pekar, jag antar
Molnen de seglar och hösten är här
visslar, fast bekymmer jag har
Min jacka är trasig, min mage tom
det är dagar jag fick något i mig
men vädret är vackert - jag fryser ej
så jag tänker - allt ordnar sig

Vid vägkanten tar jag välkommen rast
lägger mig raklång vid vägen
Lyssnar på fåglar, ser mänskor i hast
skynda förbi - öka takten
Ser solen gå ned bakom tallens topp
ser månen i vattnet - han speglar sig
men vädret är vackert - jag fryser ej
så jag tänker - allt ordnar sig

Där i vägens slut - i stjärnornas glans
i pressad kostym mot månen
sex råstarka karlar mig vaggar fram
till min musik - en glädjens dans
Min jacka var trasig, nu är den fin
och de har ordnat det prydligt för mig
och vädret är vackert - jag fryser ej
jag tänker - allt ordnade sig




Fri vers av Rimsmeden
Läst 530 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-13 00:11



Bookmark and Share


    Pivvi
Denna var också mycket annorlunda, rimmande med ett budskap på samma gång och jag älskar de avslutande två raderna \"jag tänker - allt ordnade sig\" Finfint
2007-08-20

  vildvin
En dikt som berör mig.
Den får mig att undra vad som
tidigare hänt i diktjagets liv.
Jag ser förnöjsamhet mitt i ett anat elände,
ändå finner han vila och förtröstan
inför det kommande

jag tycker om dikten
2007-08-13

  Mats VIP
För tanken till en begravning Vackert och stämmningsfullt om människans vandring
2007-08-13

  Paulina LH VIP
Ja, saker och ting kan ordna sig... på olika sätt.
Bra skrivet. :)
2007-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Rimsmeden