Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En begåvad förutsägelse om en väntande ökning av singelolyckor
med dödlig utgång ...



Den grekiska tragedin i modern tappning


Socialförsäkringssystemet läcker
och eftersom pengarna inte längre räcker
Utbrändhet och själslig trasighet
enligt de som allting bestämmer och vet
ej längre är någonting som
sjukvårdsförsäkringen täcker

Så enligt nyförslaget dekret
från och med oktober
råder åter friskhet
för samtliga individer
som idag genomlider
dylik belägenhet ...

Äntligen ser jag inte bara tunneln
som leder tillbaka
utan bländas även av ljuset
från allt jag så länge fått försaka!

Tid för att se över ekonomin
måhända det finnes utrymme nog
för en liten investering
som skapar förutsättning
för den slutgiltiga sortin

den som uppenbarligen
kalkylerats som den optimala lösningen
och bekräftelsen på detta kloka val av väg
mot den mer hälsosamma samhällsekonomin ...




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 430 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-08-14 04:27



Bookmark and Share


  glittertindra
när samhället redan är sjukt, varför ska då vi människor vara friska, det vore väl ändå konstigt... den nya tidens ättestupa om man tänker på det du skrev längst upp...
2007-10-22

  Maria Zena Viklund
fantastiskt skrivet!
2007-08-16

    wilja
jag tycker du har skrivit mycket bra om hur beklämmande det kan vara.. man tror inte att det går att resonera på vissa sätt ibland, men det gör det tydligen! och det är bra att du uppmärksammar. mänsklig humanism vs. rationalistisk ekonomism, man tror ju det är en lätt match. ack, vad man bedrog sig..
2007-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP