Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är livskvalité är det att kunna leva på sin inkomst?




Kvinnan som funktionshinder

Var tog den lilla 
lönen vägen
någon som vet
har någon sett

gäller don efter person
rätt med etikett
allt har sitt värde
och sin tid i samma
gamla strid

Rapporter från
skurhinkar
vad gjorde väl det
pedagogiska program
och pensionsreform
inget ändrade
underliggande norm

Målet missades
allt gick fel
köpa och sälja
värderas mer

Reproduktionens
värdehöjning
saknas alltjämt
närande och tärande
är inget skämt

när värdesäkningen
blev det förslag
alliansen gav
med vårdnadsbidrag
hushållsubvention
och lägre skatt för
låglöneslav

vart tog den lilla lilla
självkänslan vägen
någon som vet
ingen som sett 

allt blev detsamma
inget har skett
annat än bakåtgång
just nu med språng


07.08.15

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 248 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-08-15 10:23



Bookmark and Share


  Eline.P
Bra rutet! Jag tror vi borde ställa oss upp allesammans som en kvinna och RYTA ända nerifrån tårna...fast är inte säker på att ens det skulle hjälpa, vi är redan så tillplattade att våra ryt är försvagade och knappt hörbara längre...allra minst bland de begåvade? kostymnissar som vi begåvats med! SUR och FÖRBANNAD!! Nu ska dessutom försäkringskassan se om SITT hus igen till förmån för de redan besuttna. Vem drabbas? naturligtvis dubbelarbetande utslitna kvinnor/hälsar jag här från min egen stora skurhink!
2007-08-17

  Maria Zena Viklund
snyggt!
2007-08-16

    Maria Malm
Kan bara säga..bra skrivet!
2007-08-15

  stella
Bra! Trots detta vill jag vara kvinna...
2007-08-15

    ej medlem längre
Vad är det för kvinnor vi har valt att representera oss i regering och andra beslutsorgan???
Bara för att de själva har sitt på det torra ska de inte representera andra som inte har det så förspänt? De svaga i samhället är allas ansvar...även männens!
Jag blir så arg så jag inte kan tänka klart...
Bra Lena!!
2007-08-15

  katt.inc
Väl diktat, Lena, du är på hugget i dag och jag håller med.
2007-08-15

  Jean-Michel Orblin
Ja men vi men har våra svårigheter
2007-08-15

  devilsangel
Hej! Jag håller med dig i det du skriver, det är fan inte rättvist!
2007-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman