Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mamma är lik sin mamma och det är kvinnan bakom allt,
omkring jämlikhetstanken blåser det idag så kallt..



Samma gamla mamma

 

Identifikation är fundamentet
för rollerna vi har
mamma är lik sin mamma
så mönstren sitter kvar

Den gamla kvinnorollen
är ingen  kvinnlig  vän
en fälla ja en vanmakt
den är egentligen

Handlar det om förtryck
i både klass och kön
en myckenhet av arbete
med stress fast utan lön

Aldrig sig själv nog
för kvinnan i historien
utan ständigt ett litet kärl
för det större goda
familjens behov och väl

Inte tom utan fylld bör hon vara
för att föda och amma sin skara
hålla ordning i hus och hem
det var väl därför han skapade dem
Gud herr fader i härliga höjden,
våra omnipotente  man 
ingen kan väl skapa så
manligt bra som han

 

07.08.14




Fri vers av Lena Renman
Läst 319 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-14 23:09



Bookmark and Share


  Rosmarin
skarp! håller med om mycket
2007-08-15

    Sony
Även om vi inte vill ha den rollen så axlar vi den av omtanke för att ingen ska lida tex brist på omvårdnad , trygghet etc. Bra det iofs...tråkigt när det förväntas av oss bara..
2007-08-15

    ej medlem längre
Alla mammor känner igen sig men denna madonnaroll är så helig att inte ens vi själva vill ifrågasätta om det vi gör är vettigt utan vi bara utför det som ska utföras! Tänkte skriva idiotiskt men gör inte det utan skriver mycket dumt!
Återigen ebn suverän text av dig!!
2007-08-15

  katt.inc
Bra diktat och tänkvärda ord.
2007-08-15

  Lena Renman
Att döma av kommentarerna här är vi inte så många, du åh jag...
Lena
2007-08-15

  stella
Vi är många, vi är starka, vi ska matriarka!
2007-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman