Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är bara tjugo år och har redan tröttnat på att gå ut - för många år sedan. Ser inget nöje i denna livslånga jakten och tävlingen som pågår, som främst märks vid uteställen.


Stordisco stundar!

Unga tjejer som åmar sig
till ”den bästa musiken just nu”
och några år tillbaks
som radion så snällt valt ut till oss.
De jublar för vare ny låt som spelas,
skrålar med så högt de kan i refrängen
(den enda delen av sången de kan)
utan att veta vad de sjunger
på något påhittat språk
i kanske femton olika tonarter.

Tävlingar uppstår på dansgolvet
om vilken tjej som är vulgärast
(med sig själv, en stång, en kompis)
för att vinna killarnas uppmärksamhet
(och kanske till och med få ett strul).

Hårsäckar som förstörs tillfälligt
(så småningom för alltid)
och tjuter egna visor natten lång,
några spyor här och där
(som berättar vad de har ätit – ingenting)
från flickor som inte ens är byxmyndiga.

Bakfyllan börjar göra entré
och dagen efter går telefonerna varma
för att skvallra om historier från gårkvällen
(som kanske inte ens hände på riktigt).
Återigen uppstår en tävling
om vem som egentligen mår sämst
och vinnaren får skryta mest hela veckan
tills nästa fest stundar sig
(när allting börjar om).

Och i en säng i ett rum som stinker av fylla
ligger vinnaren av ”slamptävlingen”
med en bakfylla som förvärras av ångest.
Hon förbannar spriten, sitt rykte
och sin förlorade oskuld.
Söker desperat efter minnen från igår;
när, var och med vem?
Men närmaste av svar hon kommer
är en bild av en trång, illaluktande toalett.




Fri vers av Gizela Svensson
Läst 351 gånger
Publicerad 2005-04-07 22:40



Bookmark and Share


  Automat
Oh dear. Nu snackar vi white trash. Det är fint fint men jag gillar inte riktigt att all skuld på något sätt läggs på tjejerna. För när det gäller såna här saker är killarna minst lika stora svin. Men som sagt, bra text.
2005-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Gizela Svensson
Gizela Svensson