Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I dagens första timme



I dagens första timme
då hela världen sover
då vill jag vaka
Den gångna dagens sista timmas vånda
är förbi.....

Som ett oskrivet ark
ligger dagen framför
och jag kastar det fullklottarde
gårdagsarket
jag kastar det
och fattar min penna på nytt
för att forma
en konstnärs dröm....

Det handlar inte om pompa och stås
om flygande fanor och klingande spel
det handlar om livet
det ofulländade
det halvfärdiga konstverket....




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 317 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-18 21:35



Bookmark and Share


  Mr G
Ja, poesins våndor har vi väl alla känt. Men kan någon
riktigt förstå en annans tankar?
Poesin behöver inte tycker jag någon varudeklaration utan
är ny för en lång tid framöver.
Poesin har också en uppgift i det känslomässiga, ett andningshål
där luften är ibland både frisk och tunn.

Mr Grapenskog
2007-08-19

  Maria Zena Viklund
så vackert du skriver här o beskriver det ofullkomnande, tack!
2007-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius