Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den 13 juli 2007 någon stans i norra Sverige...


Gränslandet Viska *

 

När molnen skingrat sig
ligger sjön som en spegel
Solen går ner när den går upp
dag är förenad med natt
Här i gränslandet till
midnattssolen

När solen sakta vänder uppåt
ligger sjön som sköraste kristall
Älvorna bjuder varandra till dans
firar att regnet äntligen slutat
Här i gränslandet till
midnattssolen

När morgonljuset återvänder
ligger sjön med krusad yta
Svaga morgonbrisen smeker
mellan grönklädda berg
Här i gränslandet till
midnattssolen

När solens strålar värmer
ligger sjön som en dyrbar juvel
Från ängens våta grönska
ångar förföriska dofter
Här i gränslandet till
midnattssolen

När magiska krafter viska
ligger sjön mörk som sammet
Då älskar han sin kvinna
bortom tid och rum
Här i gränslandet till
midnattssolen




Fri vers av Annette Andersson
Läst 448 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-19 23:18



Bookmark and Share


  drakbruden VIP
Åh, så vacker. Som juveler på ett radband läser jag strof efter strof och de talar till mig i bilder. Underbar!
2007-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Annette Andersson
Annette Andersson