Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vaggvisa


Nu solen smyger bort
och kvällen träder in

dagen - alltför kort
nu släpper plikten sin

från allt vad männskor byggt
i tidens tunga värld

slumra ändå tryggt
- mot drömmen går din färd




Fri vers av Rimsmeden
Läst 571 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-23 21:57



Bookmark and Share


    forskaren
fiiin!

undran: I andra strofens andra vers \"har gjort plikten sin\"... haltar inte den annars tretaktiga rytmen där?

Är det tänkbart att i stället skriva tex: \"nu släpper plikten sin\" -- behålls då inte rytmen?
2007-11-02

  Mats VIP
När jag var liten fick jag lära mig en aftonbön
\"Det går en ängel kring vårt hus\"
Den här påminner mig om den. Samma härliga flyt.
En fin John-Blund text
2007-10-21

    ej medlem längre
Denna kan jag gott tänka mig att läsa för något litet barn - kanske även till mig själv!
2007-09-17

  Hermonius
Fruktansvärt vackert och väl rimmat! Bravo!

Herman
2007-09-03

    Margaretha Garp
Liten söt vaggvisa. En liten undran: Tredje raden nerifrån, ska det vara \"tidens\" eller \"stridens\" tunga värld?
2007-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Rimsmeden