Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjällsonett


Likt mången norrman går vi ut på tur
I fjällmassiv på vackert rösad led
Vad ligger bakom nästa krök på lur
Går stigen upp måhända – eller ned?

Vi lär oss laga mat i ur och skur
Och äta all vår föda med en sked
Med utsikt över storslagen natur
Så blir man lugn och sällan mycket vred

Den norska solen vänligt mot oss ler
En lämmel där i riset ögat gäckar
Och gömmer sig i skyddet utav snön

Vi går på rad, passerar klara bäckar
Och just när tröttheten slår till vi ser
Vår vandrings mål – en hytta varm och skön




Bunden vers (Sonett) av Lillasyster F
Läst 398 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-08-24 14:03



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Härligt mysig text där man riktigt ser fjällnaturen framför sig. Jag tycker att sonettformen passar perfekt, lite vaggande som ju jamberna är, liksom den uthålliga vandringen.

Detaljerat, välgjort och trivsamt!
2007-08-27

    Maria Malm
Tack för turen i fjällen. Att man ej blir vred är sant, men däremot kan viss gnällighet uppstå. Har hört talas om ett sällskap, där var dag delades ut ett pris, ej så fördelaktigt , som tilldelades den som gnällt mest över trötthet och krämpor här och där under dagen.
2007-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Lillasyster F
Lillasyster F