Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barn som växt upp i icke fungerande missbruksmiljöer sägs ha samma nivå på stresshormoner som elitsoldater.


Krigstillstånd

Varje andetag
i kramp
en kamp

varje sekund
inte en blund
eller lugn stund

min stressnivå
går inte att förstå
nu som då

inget självklart
otrygg avart

ensam utan slut
med alla beslut

kärlekslös miljö
vill mest bara dö

nu som då
går det att förstå

 

07.08.28

 



Varför inte läsa Hillevi Wahls bok " Kärleksbarnet". Hillevi menar att det finns forskning som visar på att barn uppvuxna i alkoholistfamiljer ligger på samma nivå stresshormoner som elitsoldater. Har man överlevt en sådan uppväxt har man alltså överlevt ett kristillstånd och är nog posttraumatiskt skadad...




Fri vers av Lena Renman
Läst 308 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-08-28 09:52



Bookmark and Share


  Lena Renman
Hej kära devilsangel, tack för fin och mjukhudad kommentar.
Lena
2007-08-30

  devilsangel
Oj Lena! Du beskriver det så bra så jag finner inte orden..Som en elitsoldat, jess!! Trasig inuti o utanpå...sår som aldrig läker, jovisst är det så! Bokmärker o gratulerar till en välförtjänt plast bland mest läsvärda texter!!
2007-08-30

    ej medlem längre
Sress av olika slag under uppväxten ÄR skadligt!
Bra ordat om detta!
2007-08-29

  Eline.P
Du skriver sorg som träffar rakt i hjärtat och vrider om.
Starkt gripande ord och det är nog omöjligt att förstå fullt ut om man inte varit där och upplevt.
2007-08-29

  Lena Renman
Hej Kattenvännen
Tyvärr så är det ofta så att sånt här följer med , påverkar hela livet och ja, man ger det ofta även vidare till....nästa generation om det finns en, även om man försöker att låta bli. Fast det är klart emellanåt går det bra och hela också, tack och lov :-)
Lena
2007-08-29

  katt.inc
Det är så hemskt att det som barn utsätts för följer med och formar hela livet. Tack för att du förmedlar detta så bra.
2007-08-29

  Lena Renman
Hej
Helt slut är nog ett milt uttryck för den nivå av stress som denna otrygga tillitsbrist ensamhetsosynlighetsuppväxt gör med ett barn...
2007-08-28

  Maria Zena Viklund
på att barn uppvuxna i alkoholistfamiljer ligger på samma nivå stresshormoner som elitsoldater.

Inte konstigt man är helt slut!
2007-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman