Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Titeln "snodd" från en kommentar av Christer, på en av mina texter, förlåt Christer men den var så inspirerande....


Allsång mot alliansen

Samla alla gamla
trötta stötta

hämta alla sjuka
lytta och de som missbruka

ropa in alla utlandsfödda
de magra och de övergödda

skaffa fram alla pigor vi har
oavlönade mammor
köpta och sålda som finns kvar

Visa oss alla små och beroende
pillertroende
och låt oss vilsna ställa upp
med en allsång i samlad tropp
för alliansen vi måste sätta stopp
det är vårt samhälles enda hopp

tillbaka till sextiotalet vi slängts
framsteg mot baksteg har vänts

herrskap och tjänstefolk finns nu här
undrar om inte åt skogen det bär
när allting skall säljas och köpas desperat
för sälja hela landet kan väl aldrig
vara smart

stäm upp nu alla i gemensam sång
vi måste se till alliansens avgång!

08.09.07

Någon som kan tonsätta? Lena




Fri vers av Lena Renman
Läst 825 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-09-07 08:26



Bookmark and Share


  PPQ
om jag visste melodin skulle jag stämma in i denna sång....men för varje dag som går så kommer vi en dag närmare regeringsskifte... den kvällen ska jag fira
2007-11-06

  lodjuret/seglare VIP
bokmärker denna sunda text
detta utrop, detta upprop
2007-09-07

  Erik L
Du har fått till en bra rytm - skulle kunna gå att tonsätta om man hade den förmågan.
2007-09-07

    Maria Malm
Bra skrivet..får man vara med och sjunga fast man sjunger falskt?
2007-09-07

    Lillemor
Även jag är dondöv..
men gillar din upproriska
anda. Känns bra med
påminnelser, missade
avsnittet med \"upp till
kamp\"..så ditt uppror
sätter tankarna igång.
Min egen arbetplats
säljs ut i nästa år.
Hur mycket sjukvård t ex
ska vara privat? I sjukvård
talas ofta om \"optimal
verksamhet\"..kan man
tänka så? När våra
patienter är döende..
Om jag ändå kunde sjunga...
2007-09-07

  katt.inc
Härlig text, jag sjunger gärna med fast jag sjunger falskt.
2007-09-07

  Christer Eriksson
Är väl också tondöv men jag måste erkänna att jag i min tur snott \"Allsång mot alliansen\" från den fria teatergruppen \"SÖDRA FOT\" som innan valet hade just allsång mot alliansen. hur det gick? Alliansen vann i Skarpnäck och \"Södra fot\" förlorade sina bidrag på grund av allsången, då moderaterna och folkpartisterna menade att det då inte var en politiskt fri grupp.. Så kan det gå när makten talar..
2007-09-07

  Maria Zena Viklund
tyvärr jag e tondöv!*L* heja på!
2007-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman