Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärlek kan beskrivas på så oändligt många olika sätt. Min sammanfattande lilla teori är denna:


Vad är kärlek?



Äkta kärlek bygger på rättvisa, tillit
och ömsesidigt behag hos varandra
i alla lägen
bortsett från sex

Förälskelsen bygger inte på något
Den uppstår när en attraktiv person
ger upphov till förväntningar
och behöver inte vara ömsesidig




Övriga genrer av Susanna
Läst 1137 gånger och applåderad av 4 personer
Utvald text
Publicerad 2005-04-12 17:04



Bookmark and Share


  gömd
Ja helt rätt. .
2013-02-21

    Snelin
Så sant, så vackert.
2011-01-18

  Vädjan
det är som "passion och Kommunikation". Idealiskt så vill man ha bägge delar i ett förhållande, men ofta stöter man på någon som hamnar i det ena eller det andra facket. I "passion"-facket finns attraktion, spänning, kemi, sex - sådant som i många fall hjärna lätt blandar ihop med kärlek och tror att "this is it!". I "Kommunikation"-facket finns förståelse, humor, samhörighet mm - allt som behövs för att ett förhållande ska fungera i längden. Utan "passion" blir relationen endast vänskaplig. Utan "Kommunikation" blir det svårt, fullt av missförstånd och i värsta fall riktigt smärtsamt. tricket är att hitta någon som fyller båda dessa delar.

det viktiga att komma ihåg är att det är ok att Känna passion, även om man inser att man saknar Kommunikation, utan att detta behöver betyda att man gör fel, passion innebär inte omedelbart att man ska ha en långvarig relation. precis lika lite som det innebär att man ska ha passionerat sex bara för att man kommunicerar bra... det finns inga regler som styr ens Känslor.
2010-11-04

  Lola
Vid första anblick kändes texten grund och ointressant, men redan efter andra läsningen börjar naivitetens djup göra sig påmint. Nu kan jag inte få nog, och tvingas därmed utbrista i ett 'HEAR, HEAR!'

Jag skriver under.
2010-05-18

  swimsus@gmail.com
vad kan då hända efter förväntningarna?
tänkvärd text..
2005-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Susanna
Susanna