Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några haikus med moment i trädens liv


Trädens liv



Den späda björken

slår ut sina blad i solens ljus.

Det är vår.


Äppelträdets blommor

ler inbjudande i solen.

Mot humlorna.


Gamla spretande rotvältor i skogen.

Täcken av mossor och lavar.

Liknar urtidsmonster.


Åskblixten slår plötsligt

ner i den stora björken.

Står naken med barken runt sig.


Häggspinmalen förser

träd efter träd med vita slöjor.

Ekologisk ockupation.


Grön mossa på stam.

Det gamla äppelträdet

bär inga äpplen.


Djupa fåror

i björkens bark.

Tidens spår.


Döda träd

står stolta upp.

Väntar.






Bunden vers (Haiku) av boen
Läst 380 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-04 20:00



Bookmark and Share


  nettus
underbart,tänk om gamla träd kunde berätta..se gärna mina 2 fotografirt på en bokskog som planterades av en kung här i svedala för 400 år sedan..Habo bokskog
2007-12-24
  > Nästa text
< Föregående

boen
boen