Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen ånger what so ever!

 

Se Dracula smyger genom stadens gränder

med ögon som glimma likt tvenne bränder

ack en sån charlatan

sveper sin väldiga kaftan

visar sina tänder

lyfter sina händer

bjuder slinkan till vals

med läpparna tätt mot hennes hals

 

Se Dracula smyger genom staden så nöjder

efter nattens härliga begärliga fröjder

ack en sån charlatan

sveper sin kaftan

klappar sig på magen

flyger hem till sarkofagen

utan ånger alls

nej längtar redan till nästa vals!

 

Bs-07




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 417 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-09-07 19:47



Bookmark and Share


  Antropofagen
Den här suger.



Men den duger!
2007-09-11

  Yvonne
Helt fantastiskt bra. Bara det att få idén att skriva om Dracula! Och bra rim och fint flyt som vanligt. Och ryysligare än legenden. Ger kalla kårar utmed ryggen.
2007-09-11

  Thommy
Ingen nattvandrare man skulle vilja möta, kul liten dikt.
2007-09-10

  Nina V A
jag ler och applåderar den målande bildberättelse jag här fick följa och i ett rytmiskt och medsvepande språk, man ler intill väldig kaftan, glimmande ögon, blottad hals aahhhh som en melodisk saga, supernice!
2007-09-09

  Lilla My* VIP
Aj...äkta Draculapoesi med ränder, händer och tänder!
Härliga flygturer du tar vännen...man vet aldrig vad som väntar bak nästa knut!
2007-09-08

    Maria Malm
Hu en sån blodtörstig danskavaljer..och han vill bara ha mer..
2007-09-08

  Jaramald VIP
De kostsamma danslektionerna bör väl få återbetalas på något sätt, eller? :-)
2007-09-07

  Hildegun Relefors
Riktigt bra och rolig dikt. men jag har svårt för engelskan i titeln!
2007-09-07

  Nicklasb
Otroligt bra skrivet, klassisk poesi. Riktigt cool faktiskt.
2007-09-07

  aol
jag vill tillägga så upplyftande fina rader med rejält bett i
2007-09-07

  aol
känner en våldsam törst hans läppar mot min hals jo jag tackar
2007-09-07

  Erik L
Väldigt väl diktat - jag läste med förtjusning.
Om jag ska ha någon synpunkt, om än marginell, så är det att du är lite oregelbunden rytmiskt på ett par ställen. Men som sagt marginellt och jag applåderar!
2007-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg