Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite öppen text med lite känsla... he he


Röda vita hjärtan

Såg sommaren vid fönstret

som hösten kom om vintern

Blott sparvens läte tjöt

i dalen vid fjällets fot.

Jag har stilla i min iver

stångat mig fram med vilja,

för att med mitt röda vita hjärta

tåga genom snötäckta berg.

Du min duva som sökt frihet

har med havets brus vid ditt öra

fångat mitt namn och min känsla,

för något jag länge sedan glömt.

Blott den tid som vingar mig bära

jag på de svagas sida skola stå.

Fast om jag den tiden glömmer -

väck mig upp och låt mig vidare gå.

Jag är fri och sedan födseln stolt,

att ära och vårda mitt namn,

som en krigare och kämpe - stå med svärdet i min hand!




Fri vers av Jörgen Dahlberg
Läst 359 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-09-07 20:50



Bookmark and Share


  Elisabeth VIP
Åå den här tyckte jag om!!! Det är som att läsa något hemligt och ljust ur en människas kärna, om det där vackra och modiga som tycks bebo, de flesta av oss? Om vi vågar?

Ett skönt ordflöde.

Tack för den :)

/Elisabeth
2007-09-18

  Tellus Fortuna
Helt underbar text.
2007-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Jörgen Dahlberg
Jörgen Dahlberg