Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sveket


Jag tvivlade aldrig

Gud bara fanns

som stjärnorna om natten



Lika självklart som

solen möter natten

livet fångas av döden

var du mina vingslag

Min vän

Nära långtborta

Avståndet skiljde oss aldrig åt

Du var mitt universum

i mina hjärtslag andades du



Tills den dagen då det brast

i församlingssalen

Jag minns så väl

När hjärtat slog sin tvekan

Prästen som talade om Gud fadern inte som god

utan också som ond


Jag satt där på första parkett

Försökte förstå vad som just hade hänt


Tung som bly lämnade benen

askan av det som fanns kvar

Jag hämtade mig aldrig

sveket rann ut i mitt blod


Berövad och tom

som känslan av att förlora en god vän

kvar fanns bara jag själv

ekande i natten


Åren gick

vände ej åter


Tills en dag

En berättelse om

Gudinnan

Som var kärlek

Fruktbar och stor

En omsorgfull Moder

Lyfte mitt hjärta ett lycksaligt rop

Mot himlen

Jag minns sången

berättelsen om tiden

Fylld av lov

Jag döpte den till GudInnan (I:a mosebok)

Kärlekens mod



Välkommen hem!








Övriga genrer av Maria Zena Viklund
Läst 351 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-09-07 21:48



Bookmark and Share


  Hannadraken
Jättefint att få ta del av verkligen. Och de 12 första raderna är underbara. Så ska gud vara, så nära som den egna andningen, självklar. Rackarns präster att komma där och ta det självklara från barnet i oss.
2008-04-14

    Maria Malm
Så vackert skrivet. Applåd!
2007-09-08

  aftermath
du gjorde om det hela
det gillar jag
hur skulle jag annars-
2007-09-08

  Fredrik P. VIP
den andliga utvecklingen kan
verkligen hamna i dramatiska
förlopp. tack för dikten som
berättar om viktig erfarenhet.
2007-09-07

  Ronny Berk
lika självklart som att långt borta sällan syns nära... lika självklart
för du lyriken till betänkan tid med sakrala förtecken... så berör du mej som läsare...ja...
2007-09-07

  sokrat
Kan inte säga annat än att prästen inte mött Faderns kärlek. Det är endast Faderns kärlek som gör att jag orkar ge mat till de hemlösa o utsatta. Att ärligt älska de brutna och krossade, de vilsna och kärlekssökande de som hoppas på att något större ska finnas. Därför är din text god att läsa, den kommer från hjärtats ärlighet.
2007-09-07

  Nic
Huh så hemskt med prästens domedagspredikan om den Gode Guden som blir så ond
och tack för din upplysning om Gudinnans Godhet,
bra uppbyggt och avslutat med förtröstan
2007-09-07

  Söder
Gudinnan, så välkommen så! Vackert...
2007-09-07

  Lena Renman
GudInnan Så otrligt vackert, fint :-) levande
GudInnan så som i himmelen så ock på jorden :-) :-) Moder Jord

Lena
2007-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund