Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konstnären Astrid Bärndal skapade bilden © Publicerad med tillstånd. Svit om sju senryu


myrmarker - en svit



lila myrmarker
runt gula blomkorgar av

krysantemum


tulpanen vissnar
för smärtans scenarier

gömmer sin rädsla


ansikten, masker
utan mimiska grimaser

visar blå ögon


den döda björkens
nervtrådar spretar mot skyn

en färdplan för liv


ur obalansens
celebrerande fasad

följer ny balans


ansiktet delvis dolt
av mörka hårets svall

silverslingor lyser


bernstensfärgade
ögons djup skänker liv till

bröd och poesi







Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 1455 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-09-10 19:03



Bookmark and Share


  aol
skänker e lugn fin ton åt hjärtat finfin poesi
2008-01-12

  Karin Rosberg
Väldigt litterär i sin form! Vacker med alla nyanser i texten och innehållet lovar mycket!! Underbar att läsa!!
2007-10-05

  Klara_
Underbart vackert! Jag känner lugn och ser underbara färger framför mina ögon när jag läser... Dessutom älskar jag formen du använt! Applåd och bokmärkning!
2007-09-26

  Maria Zena Viklund
åh vad ljuvlig, njuter i fulla drag, drömpoesi!
2007-09-12

    Kiwi
åh vad bra! riktigt b ra haiku!
2007-09-12

  Lena K Nilsson VIP
Vilken fin svit...men tulpan och björktexten tycker jag bäst om.
En vacker bild är det också...
2007-09-12

  Agnes
Hänförd, hänryckt, hänsynslöst förtrollad av denna magi.
2007-09-11

  Fuyoh
Gillar speciellt \"ur obalansens celebrerande fasad - följer ny balans...LYSANDE!
Du inspirerar oss alla!
2007-09-11

  Cris
Ja.. Cathy.. det vore oerhört fint. Materialet finns.. och bilder till .. åh. vad läckert med en Fredrikbok att bläddra i.
2007-09-10

  Cris
Vilken vacker svit till en vacker bild.

tulpanentexten är nästan teatralisk..
det blir ett litet verk.

Den döda björkens färdplan för liv med
spretiga grenar gillar jag skarp. Både bilden
och den härligt friska framtoningen.

Ja jag tycker om att läsa allihopa !!

Finfint! ¤¤¤¤¤
2007-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP