Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hej du levande

 

Hej

du som nu lever.

 

Jag har aldrig levat

fast jag har en far.

 

Om min far lever ännu

vet jag inte

kanske vet du något om det.

 

Jag vet dock

att jag är en frukt

av hans tankar

som du igenom mig

får smaka på.

 

Om att han inte lever ännu

så har du nu ändå

kontakt med honom

genom mig

och tidens krökta kurva.

 

Den kontakt du har genom mig

med far

har du bara genom just

tidens krökta kurva

även om han ännu lever

 

För jag är hans skapelse

då 

och inte nu.

 

Nu är jag bara

ditt bevis

på att just du nu lever.




Fri vers av Lars Granlöf
Läst 216 gånger
Publicerad 2007-09-12 15:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Granlöf
Lars Granlöf