Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om du bara vetat

 

Om du bara vetat den där dagen,
då driften inom dig blev för stark.
Allting började som en oskyldig lek,
men så tappade du plötsligt mark.

I dina ögon var det lilla inte längre litet,
det sköra och heliga inte längre förbjuden frukt.
Borta var plötsligt allt mänskligt förnuft,
i samma ögonblick du utövade din otukt.

Fast den inre rösten förgäves ropade,
fast hjärtat så starkt kände att något var fel.
Gränsen var redan passerad i dina tankar,
nästa steg inte längre än din spända kroppsdel.

Lögnerna blev sedan din påhittade sanning,
den praktiska förnekelsen din bäste vän.
Glömskan trodde du skulle vara för evigt,
i dimmornas land blev inget sig likt igen.

Om du bara vetat vad som väntade,
det lilla barnet som dog den där dagen.
Miljoner tårar senare är du förlåten,
kärleken vann över hatet hos en som blivit våldtagen.




Fri vers av Freeman
Läst 412 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-09-14 08:37



Bookmark and Share


  Magica VIP
bra skriven om ett känsligt ämne, dock undrar jag lite ang det du skriver om förlåten?
2007-09-28

    Brell
Oj.....OJ, starkt berörande text, en kår for över ryggen.
2007-09-18

  bluesatin
Hej igen

Jag säger bara WOW. Återigen Tack!
2007-09-17

    Pivvi
lite svår att kommentera, jag som brukar skriva så mycket säger bara....berörd......*
2007-09-14

  isabel louise
slutraderna är gripande och starka! inget jag väntade mig.. men åh va bra!
2007-09-14

  Elisabeth VIP
Oj huh! Den var tung! Men vackert vackert skrivet. Din dikt tycks förmedla om förtryck och stor skada. Jag läser om skörhet, om någon med mod att förlåta en annan som orsakat livslång smärta.

Slutraderna \"miljoner tårar senare är du förlåten, kärleken vann över hatet hos en som blivit våldtagen\" andas om ny frihet åt det svåra. Tyckte att texten din var grym men lättad över att den slutade bra.

/E
2007-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman