Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sångtext


drömmar

låt mej ännu dröja kvar
inne i nattens drömmar
inga frågor inga svar
bilder blott som strömmar
drömmen flyter som en flod
skiljer inte ond från god
men den skänker kraft och mod
läker sår som ömmar

till en yngling blyg och grön
drömmens vackra kvinna
villig, varm och underskön
kärlekens gudinna
kom om natten som en tjuv
stal en stund så bittert ljuv
rufsade i hans kaluv
för att sen försvinna

red dig maran natten lång
känn hur kinden hettar
genom gränder, in i prång
jagad av troll och jättar
över stock och över sten
knappt ens bar dig dina ben
men trollen sprack i solens sken
skrämde skrymt och vättar

onda tankar, gammalt groll
vad har du i säcken
lömska spöken, fula troll
lyss till drömmens tecken.
stenen som jag länge bar
ej behövde jag den kvar
när jag fann hur tung den var
jag slängde den i bäcken.

låt mej ännu stanna kvar
inne i nattens drömmar
inga frågor, inga svar
bilder blott som strömmar
drömmen flyter som en flod
skiljer inte ond från god
men den skänker kraft och mod
läker sår som ömmar





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Anders P VIP
Läst 337 gånger
Publicerad 2005-04-17 08:45



Bookmark and Share


  kath
Ja, det är en magisk plats drömmen, så mycket kraft som bor där, så mycket styrka vi kan få, verkligen som en livets saga. Din t ext talar tydligt och fint om den kraften. härligt flyt...
2005-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP