Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ricinus communis vars giftiga fröolja förut förädlades
och användes i medicinsk syfte, ricinolja,
har underbart vackra frön.



Frö

Livet vilar väl
i detta frö

livskraft
byter form
men kan inte dö

Det stora i det lilla
kan gömma och förvilla

frön
hör jorden till
vill bäddas in
och gro

människan hör
människa till
vill älska
växa 
tro

 

07.09.16

 

Titta gärna på:
http://www.missouriplants.com/
Redalt/Ricinus_communis_page.html

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 260 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-09-16 10:29



Bookmark and Share


  katt.inc
En rofylld dikt om liv, växtkraft och kärlek.
2007-09-16

  aftermath
du sår ett frö i varje läsare med denna dinna dikt
fint foto också!
2007-09-16

  Lilla My* VIP
Detta var en honungsfälla...tittade in på Missouriplants...å så var jag fast;) Din dikt likaså*
2007-09-16

  stella
Du är också ett vackert frö! Lenis Jakobis.
2007-09-16

    ej medlem längre
Denna växt är både dödlig och livgivande...
Underbar metafor för livet!
Och bilden är verkligen vacker..
2007-09-16

  Maria Zena Viklund
livets frö så ljuvliga ord du bäddat här !! vackert ja!!
2007-09-16

  Lena Renman
Hej igen
fick ett fint mail från Zeb som förklarade hur jag skulle få upp bilden. Tack
Lena
2007-09-16

  jasminflowa
Väldigt vackert och sant det du säger, att livskraft endast byter form i vårat ekologiska system. Frön kan gro i markens livmoder men även bli till helande liv i oss. Allt människan behöver finns redan i Moderjords apotek. Det är viktigt, tycker jag, att vi inte glömmer våra instinkter i förvirrande tider som dessa.
2007-09-16

  Lena Renman
Hej förstår inte varför text och bild halkat ner. Har försökt lägga ut den flera gånger men den halkar ner ändå.. Ber om ursäkt
Lena
2007-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman