Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ut och njut!


Skogssonett

Din dag är grå av stadens förorening
Din morgontidning grannens jycke tog
Ditt arbete du finner utan mening
Du gör vad som förväntas utan knog

När alltid du tycks lida av försening
När utav stadens brus du har fått nog
När själen är i stort behov av rening
Förtrösta människa - det finns ju skog

Där utanför din stad den står så grön
Med stigar, fåglar, träd med skrovlig bark
Den erbjuder båd\' vila och motion

Det är som att beträda helig mark
En mossbelupen sal så tyst och skön
Där kan du njuta sann rekreation




Bunden vers (Sonett) av Lillasyster F
Läst 925 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-09-19 15:20



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Jag faller för denna din marknadsförande dikt om skogen.

Härligt med uppmaningen:

\"Förtrösta människa - det finns ju skog\"

Tycker särskilt om raderna:

\"Det är som att beträda helig mark
En mossbelupen sal så tyst och skön\"
2007-12-06

  Daniel_78 VIP
applåderara!
känner hopp här.
2007-10-23

  "Silver" VIP
Du övertygade då sannerligen mig! En sonett med klara inslag av argumentationens och marknadsföringens konst. Skogen som tillflykt, förströelse och till och med något heligt.

\"En mossbelupen sal så tyst och skön\" är favoritrad och ett skogsbokmärke blir det, under kategorin \"Natur\".
2007-09-21

  Maria Zena Viklund
så sant en vacker natur hyllning!
2007-09-19

  Marita Persson
Sonetter är verkligen ditt område. Skriver dessutom under med tre utroptecken!!! Skogen är bäst!
2007-09-19

  Erik L
Fin text och fint budskap du lyckas förmedla. Du väljer att göra det med en av de svåraste versformerna (tycker jag).
Kul att läsa någon som ger sig på sonetten!
2007-09-19

    White as a star
Så fin :)
2007-09-19

    Maria Malm
Underbart! Älskar raden \"förtrösta människa - det finns ju skog\"
2007-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Lillasyster F
Lillasyster F