Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets röda tråd strävan

Har du någonsin blivit rädd för ditt jag?
Besviken på dig själv har du bergsäkert blivit.
Har du då funderat mer än vanligt?
Vad får just dig att börja fundera?
Jag själv funderar över det mesta.
Men för det mesta leder det inte till något vettigt svar.
Är kanske inte svaret jag är ute efter,
för svaret visar sig om det finns ett svar att få.
Men däremot funderingarna kring det,
får mig att ha mer kontroll över mina känslor.

Har du någonsin velat ha någonting väldigt mycket?
Och du har fått det.
Men ändå vill du ha mer.
Men mer räcker inte heller.
Så känner vi alla hela tiden till en viss nivå.
Alltid ska man sträva efter mer sen ännu mer av kakan.
Utan den där strävan skulle livet inte vara lika mycket värt.
Man måste ju leva för någonting.
Och mycket av kakan ger en stabiliare livsresa och en staddig platform att stå på.
Utan den strävan så skulle livet vara mycket tommare än det är.
Vi alla försöker få allt vi bara kan och lite till.
Spelar ingen roll om man har mest vänner eller finast partner, mest pengar, mest erfarenheter.
Vi kommer alltid ha den där strävan efter mer.

Livet är svårt många gånger.
Det borde definitivt vara meningen.
Skulle det vara lätt skulle vi inte behöva kämpa.
Strävan skulle förlora sin mening,
Och livet skulle tappa sin betydelse.
Betydelse i livet är ett måste för att kunna känna livsglädje.
Tappar man den, tappar man dessutom strävan.
Lycklig blir man bara igen när man återfått livets röda tråd,
som jag kallar strävan.


/Mikael Haaparanta




Övriga genrer av Sadhistory
Läst 306 gånger
Publicerad 2007-09-19 16:28



Bookmark and Share


    eva m h
Du funderar mycket tror jag och det gör nog jag också från och till.
Jag vet inte om jag håller med dig.
2007-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Sadhistory
Sadhistory