Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kritik mot massmedia och deras prioriteringar.


Massmedia

Gator som är ändlöst långa
och lyktstolpar som belyser flera kvarter
Uteliggare och gränder som är trånga
Ni marscherar in på ert egna manér

Ni säger att ni skriver om samhällsproblem
men ändå läser jag bara om prinsessan Madeleine

Detta skulle vara någon slags frihet
men istället blev det total isolering
Jag förstår mig inte på er dövhet
kan ni inte se deras möblering

Det blir massmedial hysteri
ett slags kändis frieri

Alla undviker våldtäktsparken
men ändå sker det alltid något där
Rapportera om det som händer på marken
varfär var ni aldrig här?

Massmedia blev som en böld i min hals
Tv:n fick mig att gå in i trans

Ni förskönar det som är dött
De skriver om partipolitik
Ni dödar det som är rött
Gick ni på denna nit




Fri vers av hbr
Läst 296 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-19 23:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hbr