Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bara rader, inte bittra, inte få, bara fakta över att man ibland är fast i livet som fortsätter snurra och man har för få ben att stå på, när man tvivlar, tänker, lyssnar, förundras över alla de val man faktiskt har...


kanske man borde köpa en sån där GPS

Jag vet inte hur man navigerar med stjärnor

likt gammal sjöfarare på äventyr

jag är vilse i en öken utan kompass

 

Jag irrar i ett land från plats till plats

där ansikten flödar som det varma vinet i min strupe

vissa lite godare än andra

 

De säger att jag är rastlös

en sökare, i deras ögon en envis rebell

 

Jag säger att jag är nyfiken

en rastlös själ sökandes efter något

som stillar när fingrarna kliar av sanden

 

Mitt namn är inte skyltat för er att ständigt tyda

i tiden just nu,  fängslad mellan ljusgrå och grå

då jag simmar i en flod utan armar och ben

jag flyter av upphetsningen, en brinnande åtrå till livet

 

De säger att jag ska slå mig till ro

bilda familj, bygga likt dem ett vanligt bo

 

Jag säger att jag nöjer mig inte

med en egen familj i blindo

 

Inga väderstreck finns på min karta

bara hjärtats extra slag eller två visar mig vägen

jag har fastnat vid ett aldrig skiftande rödljus

just vid den korsningen där känslan möter tanken

 

De säger att jag är rastlös

Jag säger att jag är jag

 




Fri vers av LadyFool
Läst 299 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-21 14:20



Bookmark and Share


  Gawain
En otroligt träffande beskrivning av någon som står mig oerhört nära, nämligen mig själv! Snyggt som skam, riktigt genomtänkt och snyggt. En sann fröjd att läsa!
2007-09-21

  Freeman
Mmm.....när jag nådde sista ordet i din dikt så ville jag börja om direkt, helt underbar!!!!!!! Fullkomligt lysande, känns som om den talar direkt till mig! <3
2007-09-21
  > Nästa text
< Föregående

LadyFool