Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tystnad som gör ont


Pandoras aska

Jag har satt dig på piedestal
Just nu vill jag bara riva ner dig
Som ett gammalt inventarium
har du börjat damma igen
Jag kan inte bestämma mig
Ska jag slänga ut dig
eller kanske bara möblera om lite…
Ner från piedestalen skall du
Det är en sak som är säker

I min mind-map står ledord som;
vägledande, trygg, modig,
världsvan, stark och omdömesgill
I mitten står Du och strålar som en sol
i mitt universum
Astrologi är uppenbarligen inte min starka sida.
Jag borde ha riktat min stjärnkikare åt ett annat håll.

Fragmentariska bilder svävar
som satelliter runt min planet
Men jag ser inte längre vad de föreställer
Ser bara orden

EGO

RÄDD

SNÅL

INSTÄNGD

och

OMEDELSAM

Önskar jag kunde
lägga mina händer på dina öppna sår
Sluta dem med min andedräkt
Så som du öppnade upp mig
Men du var den som helade
Hade kraften
Nu finns bara aska kvar.
Vart tog du vägen…?




Övriga genrer av Carola Jeryd
Läst 654 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-21 16:16



Bookmark and Share


  S-E Forslin/same
urgammalt sårigt samvete kan vara en spikmatta som osynliggör längtans handlingsförlamning och längtans olidliga glöööd ...
2016-03-24

  lodjuret/seglare VIP
stark text om förmodad kärlek
eller möjligen vänskap
jag hoppas att du hämtar dig
från dina krossade förväntningar
i en kanske mer än tänkt
grym verklighet


texten får fyra tulpaner
2007-09-30

  Svante
Bra text om tystnad, osäkerhet och frågetecken. Mörk text.
2007-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för