Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÖRGIFTAD

 

 

Du kom rädd

men försökte vara stolt

Du var frusen

men ville visa dig varm

När dina ögon möttes

av seende ögon

gick heta strömmar

rakt ner i din själ

 

Din själ hade du gömt

men du låtsades vara öppen

Din gråt hade du glömt

men du längtade efter tårar

Din skamförgiftade själ

öppnades våldsamt

av strömmens kraft

 

Dina tårar kom ohjedat

du andades häftigt

och det gjorde så ont

så ont

Din verklighet krockade

med dina längtor

och skärvorna höll du i hårt

 

 

Du kom rädd

och ditt inre krasade

som när sköra isar krasar under skorna

Du blev räddare

förstod inte vad som hände

Du sökte närhet

och själen brast

 

Igår log du mot mig

och sa att du måste gå

du vet inte hur, men du måste

ut ur skammens förgiftade själ





Fri vers av Jojo
Läst 226 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-21 17:05



Bookmark and Share


  Albert
en dag, när \"du\" bitit huvudet av skammen, då...
då ska \"du\" gå med rak rygg och se in i andras ögon med stolthet,

och ömhet
och andra ska bli vederkvickta

-----

Du är på väg
en dag blir natten vit
en dag och stjärnor växer ur din famn

Var inte rädd
det finns en mörklagd hamn
du ser den inte nu
men färdas dit!!!
2007-10-02

  Teresia Ridell
Precis som jag känner mig. Krossad inifrån o ut. Skönt att se att du öppnar mot ett hopp..
Starkt skrivit; j
2007-09-29

  Rosmarin
...men det var skumt med alla snedstreck i min kommentar...var kom dom ifrån? hoppas du kan läsa den i alla fall!
2007-09-22

  Rosmarin
Ja den här är bättre!

\"När dina ögon möttes /av seende ögon /gick heta strömmar /rakt ner i din själ\" det är BRA! och dom seende ögonen, det är så berörande

\"strömmen\" mycket mer talande än \"konstig\"

\"längtor\" har jag sagt tidigare att jag gillar! Tycker vi som skriver poesi har friheten att få leka med språket, utvidga det kreativt (och då är jag ändå språkvetare som jobbat med språkvård och kan vara nog så \"sträng\"!)

\"Din verklighet krockade / med dina längtor/ och skärvorna höll du i hårt\" - spännande och jag läser ut en konflikt. Att diktens \"du\" inte riktigt vill släppa en svår verklighet utan vill hålla kvar i skärvorna av den, kanske laga den. Trots sin längtan.
2007-09-22

  Marreb
Mm.. bättre. Tänkte bara på några små saker.. \"när dina ögon möttes\" - av vad? av varann? av vem? Och \"längtor\".. heter det så? Annars är den ju kanon!
2007-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo