Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ansatser till Förlikning

Misstagna försök
att isolera ont från gott
utkristallisera en väg
och bryta ut ljus
ur tätt mörker
mot gläntor
där allt kan vara
sant

Dyrkan befaller ofrihet
en gång människa
alltid boskap
allt är så ofantligt mycket större
än oss, jag, Du
det oändligt ansiktslösa
flyr som skuggor

När jag öppnar upp
en rymd
för att ta in allt
och intet
är det som en strömchock
från ett gigantiskt naturkraftverk
genom min 10-amperes säkring
det luktar bränt
svedda grepp om ofattbarheter
oanade djup, aningslösa höjder
dolda

Jag läser antika gulnade blad
som tänder i ett skellett
de dödas EAN kod
de kosmiska fingeravtrycken
i våra kuvade hundblickar
våra civiliserade apögon
med linser som vänder världen uppochner
genom gudomligt djävulska hornhinnor
motsägande

Verklighetens horMadonnor
slampjungfrur av bedårande fulhet
hotfull kärlek, dånande tystnad
av dött liv
diktatorhjältar och änglatyranner
drar undervattensandetag
när samvetsgeneraler blundar
mot inre krig för fred
sanna mina lögner

Vi engångsmänniskor, plastbägare
ser skönheten bakom hörnet
drömmar bakom pansarglas
offrar längtans drivmedel
jagar skuggor av kärlek
föder inre barn av oss själva
som kompensation
för vad som förlorats tidigt
för evigt

Födda ur döden
såg vi
ursprung och destination
innan de första minnena
stängde dörren
trängde undan vad vi vet
bakom lås och tankar
beslöjade
tills vi åter lämnar
kroppen




Fri vers av Död Mans Hand
Läst 604 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-09-23 14:36



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Ruskar mig vaken mitt i natten,
Hela mänskligheten inför åtal,
Domare är frånvarande samvete och fan vi får
Livstid hela bunten, Brrrr.a så bra, sheisse.
2007-10-08

  Nina V A
\"vi engångsmänniskor, plastbägare\" hur påtagligt blir inte just dessa ord - det finns ansatser i det oändliga, koder och kosmiska avtryck - det luktar bränt och vi drar alla undervattensandetag
2007-09-24

  Carlita
på ditt karaktäristiska finurliga vis beskriver du något som man så gärna vill få en djupare inblick i samtidigt som jag gillar det där att inte riktigt veta vad det är för skottsalva du avfyrar. måste läsa läsa läsa och tänka för att komma innanför den här, precis som det ska vara. emellan svårigheterna dyker det upp klockrena sanningar som man kan stanna upp o andas vid innan man kastar sig ut i dina ordstrider igen. nice som fan :)
2007-09-23

    höstblomma
..gillar ord,
\"dyrkan befaller ofrihet
en gång människa
alltid boskap
allt är så ofantligt mycket större
än oss, jag
Du
det oändligt ansiktslösa
flyr\",
bull´s eye..!!
2007-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Död  Mans  Hand
Död Mans Hand