Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det egna bidraget till söndra och härska har inte givit något härskar resultat.


Söndra

Allt gick
förlorat

cirkelgång
i nedbrytande

byggen
revs
ställdes in

livsrum ändade
ändrades

framtider
avbröts
gick i moll
åt annat håll

familjebildningar
bröts ned
föll samman

i stormens öga
fanns jag

tomhungig
ensam kvar
utan svar

såg allt falla
över mej

07.09.24

 

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 284 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-09-24 09:04



Bookmark and Share


    *Zenobia*
i stormens öga ser man de förödande krafterna som raserar allt i sin väg...
2007-09-25

  katt.inc
Rak och naken poesi, känns utlämnande och tonen är mörk. Mycket fint och berörande diktat om ett liv som jag önskar en ljusare framtid.
2007-09-24

  Christer Eriksson
det finns en fransk film som jag inte minns namnet på som i introt citerar en dikt som jag inte heller minns namnet på. men jag minns citatet, \"tiden förstör allt\". det satte ribban på filmen och man hade lätt magvärk när man reste sig och gick ur biomörkret ut kvällsmörkret. lite samma känsla hittar du här när du inleder med \"allt gick förlorat\". personligen tycker jag tiden är jobbigare än döden att liksom ingenting kommer tillbaka. döden är evig, det är lättare att ta på. tid, jag vet inte varför jag snöade in på tid, hjärnan ville så efter att ha läst din dikt. hur som var poesin i denna jobbig och det är ett gott betyg. för så vill jag ha poesi..
2007-09-24

  aftermath
det ska komma en bättre tid
härska situationen
bli hel
2007-09-24

    Maria Malm
Gripande, ibland är man i stormens öga..
2007-09-24

  Maria Zena Viklund
mycket bra skrivet! om ändandet och rasen i fallen, nya rum måste byggas inredas med vacker o mild hand!
2007-09-24

  charlotte hedendahl
Gripande och full av vanmakt men, oj så bra!
2007-09-24

  Lena Renman
Tack åh tack :-) bokmärkt det känns som en underbar märkning.
Lena
2007-09-24

    Bodil Sandberg
Den här dikten tar jag onekligen till mig...du har fört fram känslan av vanmakt på ett mycket gripande sätt ...bokmärker såklart!
2007-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman