Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frågor och förklaringar till min text Också kom regnet...

 

 

Catharina Donelius-Malmström Österlen Skriver:

Följande mening hakade jag upp mig på: "Allt som kommer att finnas kvar av det här ögonblicket och ögonblick som detta kommer ensamhet".  Det är just kommer ensamhet som inte känns som det hör ihop med meningen i övrigt. Menar du är ensamhet?

 

 

Ja det skulle vara:

 

"Allt som kommer att finnas kvar av det här ögonblicket och ögonblick liknande detta kommer att vara ensamheten"

 

 

Catharina Donelius-Malmström Österlen Skriver:

Vad menar du med "Flygmil till hemresan"?

 

Flygmil till hemresan betyder, ja vad ska man säga.

Rätten att resa till himlen

 

För dem att hjälpa den lilla så fick de allmer rätten till att komma till himlen när de väl dör.

Det jag ville få fram var hur själviskt det var egentligen, när människor hjälpte sina andra, hur det förändras när man blir äldre och förstår detta.

 

 

Catharina Donelius-Malmström Österlen Skriver:

I andra stycket skriver du om att alla värnar om barnet,,,som de tar bättre hand om..om de ens hade rört vid mig......Vem åsyftas? Vuxenvärlden?

 

 

Helt rätt jag menade de vuxna.

Och faktumet att alla tar hand om alla andra än om mig.

Där jag står är jag bitter, där är jag osynlig och avundsjuk på flickan som alla bryr sig om. Ingen har någonsin brytt sig om när Jag fallit men när andra faller så springer de till denne med iver och uppmuntrande leenden.

 

Orättvisan och dess bitterhet helt enkelt...




Övriga genrer av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 424 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-26 15:53



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en intressant analys av en text som jag läst flertalet gånger utan att analysera... endast läst på känslan och den svårnådda begripelsen;
om ensamhet \"kommer\" eller \"är\" kvittar mej lika; det som inte \"är\" kanske \"kommer\" ; det som kanske \"kommer\" \"är\" när det har kommit... ...ensamheten berör mej svårt...
2007-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*