Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är länge sen vi var tonåringar...



Vi skulle aldrig bli några Svenssons
det lovade vi varann där på skolgården
en skoldag som alla andra
Vi skulle inte ha Volvo, villa och hund
och två skrikiga ungar som bråkade med varandra


Vi skulle se världen åka jorden runt
vara fria som fågeln
aldrig bli gamla och mossiga och prata en massa strunt
nej aldrig nånsin bli som våra föräldrar
bara inte det
då hade vi misslyckats
om vi blivit som de.


Visst såg vi lite av världen
det är ju visst och sant
Vi kom iallafall till Amerika
och korsade en
Atlant


Nu är vi snart medelålders
med Volvo, villa och barn
det blir inte alltid som man tänkt sig
när man nu sitter här i sin egen grottekvarn
men det blev rätt bra ändå för dig och mig, säg?




Fri vers av Aurora Borealis
Läst 328 gånger
Publicerad 2007-09-26 19:25



Bookmark and Share


    Iza
livet och tankarna stannade visst
10 år sen, 15 år sen
vi blir dom med dreds o tatueringar på ålderdomshemmet
2007-09-27

  Yvonne
Applåd! Fantastiskt bra skriven dikt. Det är så sant att man inte tänker lika när man går i skolan som när man blivit vuxen. Önskemålen och värderingarna ändras - faktiskt hela livet!
2007-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Aurora Borealis