Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tolkning till svenska av "Sixteen tons" av Merle Travis


slit och släp

En del säger, män’skan är gjord av sten
En män’ska är gjord av skinn och ben
Skinn och ben, kött och blod
En kropp som sliter ont för att själen är god

Slit och släp var eviga da’
Intill döden trött på att baxa och dra
Men ropa inte på mej Sankte Per
Jag har skulder än i vår Konsum-affär

Jag föddes en morgon i hällande regn
Vind som pinade hemmets hägn
Lärde mig jobba för mitt bröd
Men gudarna ska veta , det blir min död.

Slit och släp….

Jag föddes en morgon då stormen ven
Såg knappast nånsin när solen sken
Jag lärde mej leva med hugg och slag
För att hävda min rätt och freda mitt jag

Slit och släp….

Om du ser mig i ögonvrån, håll dej kall
Jag har bringat mången hjälte på fall
Mina nävar är hårda som härdat stål
Och redo att ge dig vad du tål

Slit och släp …





Övriga genrer (Översättning) av Anders P VIP
Läst 326 gånger
Publicerad 2005-04-21 11:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP