Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu ska visst Sverige bli ett skatteparadis för låginkomsttagare....


Allianssåld i tre steg

Del ett 

Sverige
är sålt

svenskarna
är tuktade

klasserna
förnyade

utvecklingen
förvecklad

utslag
bakslag
avskav

allians tag
någons val?

 

Del två

Lätt ringrostig regering
till salu

mot avskrivning
av stadsskuld
ges de bort
till
bekymmersfri stat
som behöver skuld
mer än mat
på medborgarnas fat

 

Del tre

Bakom varje rik
står en mängd fattiga
som gjort jobbet

I Indien protersterar de
åtminstone

Fredrik lovar skatteparadis
åt de fattiga i vårt land
ska vi tysta se på
och hoppas ändå
fram till ättestupans rand


07.09.27 och 07.10.30




Fri vers av Lena Renman
Läst 827 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-10-30 10:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag är på intet sätt emot utveckling...och avveckling är utveckling i vissa fall men ättestupa vore/är skam för Sverige!
Heja Lena! Ställ upp i nästa val vet jag!:)
2007-10-31

  Christer Eriksson
\"det blåser ifrån höger, från norr och ifrån söder men det som är medvind för somliga är motvind för dig o mig..\" så sjunger Lars Demian en av mina gudar. vi får hoppas att dom sålt bort sig själva nästa val. lena är progg. bra så..
2007-10-30

    Maria Malm
Man funderar över de följande delarna i historien..
2007-10-30

  Zekehl
En dikt med en välriktad känga åt regerimgen
med ett språk som känns hårt och förhoppningsvis träffamde
för alliansen som biter sig själva i svansen med det de gör!
Applåd!
2007-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman