Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vildros

Du kan inte plocka mig
som en blomma
i din vackra bukett!

Jag växer vilt vid vägkanten.
Ur asfalten tränger jag mig upp.
Törnen sticker dig
när du söker min röda ros.

Min nektar
längst ner i blomkalken
dricks endast av
den som får
min knopp att slå ut.




Fri vers av Stjärnöga
Läst 1190 gånger och applåderad av 25 personer
Utvald text
Publicerad 2007-10-01 01:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Förstår mycket väl varför denna vackra fått en guldstjärna - ljuvliga är dina ord här..
2014-04-25

    ej medlem längre
väldigt vacker, innerlig text!
2012-11-07

  Johan Bergstjärna VIP
Mycket god poesi!
2011-08-04

  Linda CH VIP
Endast den och bara den som tar tillvara på din sällsynthet och dyrbarhet är värd din blomma! Utsökt skrivet!
2011-05-29

  firefire
ja denna gillar jag och min spontana tanke är att jag blir glad att du skriver ros och inte maskros;) vet inte varför men det blir en så mycket bättre och annorlunda känsla i och med detta..
gillar känslan i hela dikten att dig trampar ingen på! bra detta!
2010-06-29

    Nicklas VIP
Instämmer, mycket vackert!
Grattis till stjärnan!
2007-10-24

  VITRIOL
Mycket vackert så må jag säga.
2007-10-24

    Mr.painter
Vackert
2007-10-24

  hero40
Väldigt vackert för ögat
Applåd
2007-10-06

  Maria Zena Viklund
jublar! vilken fantastiskt dikt! stor applåd!
2007-10-04

  Lasseman VIP
ja! stark och skön poesi.. ståndaktig likt taggtråd.. bra skrivet!
2007-10-03

    snöö
Vad häligt skrivet. Jätte vackert.
2007-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga