Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blå och röd politik

Ser du det röda hjärtat
som är dolt här under
dräkten?
Ser du solidariteten
som gått i arv
i släkten?
Eller ser du blå ådror
under min
bleka hy?
Ser du makt och pengar
och framtidens
nya vy?
Jag skrattar och ler
när du förvirrat
ser på mig,
Jag vägrar göra
avgörandet lätt
för dig.
I slutet finns bara
dina fördomar
kvar,
Endast om du frågar
kommer du att få
ett svar
Och visst är det väl
faktiskt
just så
Att alla människor
behövs i världen
ändå
För det röda hjärtat
pumpar blodet runt
i vener blå
Och alla färger behövs
för att utvecklingen
ska fortgå




Fri vers av Lapptanten
Läst 263 gånger
Publicerad 2007-10-01 20:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lapptanten
Lapptanten